Sweet Pamiria

Teoretic, fiecare dintre noi are potențialul de a deveni antreprenor. Sigur, nu toți ne naștem cu anumite abilități, precum antreprenorii abili și carismatici, însă ni le putem modela pe parcurs. În aproape orice domeniu, practica și ambiția contează mai mult decât talentul nativ, atâta timp cât acesta nu este pe deplin utilizat iar prin muncă, poți ajunge un om de afaceri de succes.

În anul 2019, Oana Panin, o tânără mamă extrem de ambițiosă, a conștientizat că dispune de un potențial mare și deloc exploatat pe latura artei patiserie-cofetăriea. Astfel, Oana, dispusă să muncească și foarte important să facă ceva ce simte că îi place a înființat S.C. Sweet Pamiria S.R.L.,dezvoltând un laborator de cofetărie -patiserie

Principala dorință a Oanei a fost aceea ca prin laboratorul său de cofetărie să ofere un plus de culoare evenimentelor la care sunt consumate produsele ei, plecând de la conceptul că torturile, prajiturile sau candybar-urile făcute de aceasta să fie „devorate” la orice petrecere. Pentru realizarea acestui deziderat, Oana a conștientizat faptul că lumea afacerilor este una competitivă și deseori agresivă ;i pentru a rezista trebuie să fi extrem de bine pregătit și să oferi, în cazul ei servicii și produse folosind ingrediente sănătoase, oferind un concept eco-friendly si punând accent pe un dulce de nota 10, blaturi pufoase și creme spumoase.

Un alt concept de care este conștientă că trebuie să fie unul natural și nu indus este să creadă în societateata ei în visul său, pentru că altfel există riscul de a nu reuși să obții investițiile necesare, să nu poți să îți inspiri angajații și toate acestea vor conlucra la arenunța la primul obstacol care îi va aparea în cale.
În urmă cu trei ani, Oana Panin, a beneficiat de un program, prin start-up ,,Vestart – Arta antreprenorului” care i-a permis să-și fundamenteze o bază antreprenorială pe de o parte iar pe de altă parte un suport financiar care să-i asigure debutul pe piață. Cu toate că începutul activității S.C. Sweet Pamiria S.R.L. a coincis cu probleme, legate de pandemia de Corona Virus tânăra antreprenoare nu a cedat căutând soluții care sa-i permită să-și desfășoare activitatea, chiar dacă la un volum mai redus. Pentru aceasta a apelat la forma de interacționare online cu clienții și a dezvoltat foarte mult probleme legate de promovare a laboratorului și a produselor.

Pentru viitor, Oana Panin, și-a propus creșterea numărului de angajați și contractarea și încheierea unor contracte ferme cu cofetării de prestigiu din Timișoara.